Вход в учетную запись

Имя:
Пароль:
Запомнить
Регистрация
Забыли пароль?

Подписка на новости

Подписаться через RSS2Email
Новые рецепты

  • Просмотр рецепта
Фото рецепта «Salčići»
Увеличить

Salčići

Аппетитность:
Творческая оригинальность:
Подача блюда:
Как оценивается?
Голосов: 1
0 / 0 / 0
Дата размещения: 1 фев 2014 21:27
Категория: Выпечка :: Пирожные
Автор:
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca» jacamaca / Petkovic Jaca
Рейтинг: 0
Рецептов: 4
Источник: Сайт в Интернете
http://jaca57.blogspot.com/2013/02/salcici.html
Описание: http://jaca57.blogspot.com/2013/02/salcici.html
Категория праздника - Рождественские рецепты
Тематика - Рецепты английской кухни
  • Пошаговые фото рецепта
Пошаговое фото рецепта «Salčići»
Увеличить
Пошаговое фото рецепта «Salčići»
Увеличить
  • Ингредиенты
  • Рецепт приготовления
Osnovno testo:



640 grama brašna

3 žumanca

3 kašike kisele pavlake

1 kašika šećera

1 čajna kašičica soli

2 kašike sirćeta

2,5 dl mineralne vode



Premaz:

600 gr. sala

300 gr. brašna



Fil:

domaći pekmez: šljiva, kajsija, jagoda...

nutela, višnje...

po želji šećer u prahu i vanilin šećer
Zamesite prvo testo od svih sastojaka, zamotajte ga u prozinu foliju pa ga stavite na pola sata u frižider.



Salo izmiksajte dobro sa mikserom, ako se nađe koja žilica, odstranite je dodajte brašno, i podelite na dva dela.



Testo izvadite iz frižidera pa podelite i njega na dva dela. Rastanjite na 2 mm debljine i premažite svaki deo sa premazom.



Gornji deo testa preklopite do polovine, pa onda taj deo poklopite sa donjim delom. Poklopite levu stranu do sredine pa desnu. Isto taj postupak ponovite i sa drugom polovinom testa.



Oba testa zamotajte u prozirnu foliju pa stavite na sat vremena u frižider. Nakon sat vremena testo razvaljajte i ponovite preklapanje, pa opet stavite na sat vremena u frižider. Ovaj postupak možete ponoviti još jedanput, dvaput, ja sam testo preklapala četri puta sa odmaranjem od po sat vremena između preklapanja i ostavila da prenoći u frižideru.



Testo rastanjite pa izrežite na kvadrate i na svaki stavite domaći pekmez (ja sam stavljala od šljiva i jagoda, i nutelu sa dve-tri višnje), pa preklopite i pecite na 170 stepeni dok ne dobije laganu boju (na ventilatoru).



Kad se salčići malo prohlade uvaljati ih u šećer u prahu zamirisan sa vanilin šećerom.
  • Фото-отзывы на рецепт
Вы сможете добавить фото-отзыв после того, как авторизуетесь
Ещё рождественские выпечка (пирожные)
Ещё выпечка (пирожные) английской кухни
  • Комментарии рецепта
2 фев 2014 03:06
Профиль пользователя «lakshmi / М. Анжелика»
lakshmi
М. Анжелика
Кулинар-любитель
Отличная выпечка!
2 фев 2014 05:29
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca»
jacamaca
Petkovic Jaca
Хвала
Вы сможете добавить комментарий после того, как авторизуетесь
Быстрый поиск
Название рецепта:

Главная | Новости | О сервисе | Пользовательское соглашение | Политика конфиденциальности | Регистрация пользователя | Реклама на сайте | Обратная связь
Новые рецепты | 100 лучших рецептов | Каталог рецептов
Новые кулинары | 100 лучших кулинаров | Все кулинары
Правила конкурсов | Действующие конкурсы | Прием заявок на конкурсы | Завершенные конкурсы | Центр призов


Все права защищены (c) 2009-2017
Rambler's Top100
службы мониторинга серверов