Вход в учетную запись

Имя:
Пароль:
Запомнить
Регистрация
Забыли пароль?

Подписка на новости

Подписаться через RSS2Email
Новые рецепты

  • Просмотр рецепта
Фото рецепта «Pogača klas žita»
Увеличить

Pogača klas žita

Аппетитность:
Творческая оригинальность:
Подача блюда:
Как оценивается?
Голосов: 1
0 / 0 / 0
Дата размещения: 2 фев 2014 01:59
Категория: Выпечка :: Хлеб, лепешки, лаваши
Автор:
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca» jacamaca / Petkovic Jaca
Рейтинг: 0
Рецептов: 4
Источник: Сайт в Интернете
http://jaca57.blogspot.com/search/label/POGA%C4%8CE
Описание: Izvaditi iz rerne i ostaviti da se ohladi.
Категория праздника - Рождественские рецепты
Тематика - Рецепты английской кухни
  • Пошаговые фото рецепта
Пошаговое фото рецепта «Pogača klas žita»
Увеличить
Пошаговое фото рецепта «Pogača klas žita»
Увеличить
Пошаговое фото рецепта «Pogača klas žita»
Увеличить
Пошаговое фото рецепта «Pogača klas žita»
Увеличить
  • Ингредиенты
  • Рецепт приготовления
1 kg brasna

15 g svezeg kvasca

1 kašika soli

5 kašika mlakog mleka

0,5 l hladne vode



glazura:

1 jaje

1 kašika mleka
Razmutiti kvasac sa mlekom da postane kremast.

Prosejati brasno i so zajedno i dodati kvasac i vodu pa zamesiti tvrdje testo dok ne postane glatko.

Ostaviti ga u nauljenoj posudi i pokriti da se diže na sobnoj temperaturi dok mu se udvostruci volumen.

Nadignuto testo premesiti i ostaviti da miruje 10-tak minuta.

Odvojiti ga na pola, pa od jedne polovine napraviti podlogu za pogaču,a drugu polovinu pokriti da se ne suši.

Na pobrasnjeloj podlozi razvaljati testo odprilike 35×25 cm.

Presaviti i nozem nacrtati oblik pečurke, s tim da joj donji deo bude oko 18 cm dug.

Rasiriti testo na pleh na kojem ćemo peci i sa viljuskom ga izbosti i premazati vodom da se ne uhvati korica .

Testo prekriti nauljenom najlonom.

Ostatak testa od podloge rukama izmesiti i spoji ga sa ostatkom.

Testo ponovno podeliti na pola pa sada jednu polovinu ponovno razvaljati u pravougaonik veličine oko 28×18 cm.

Kidati ga nozem na duge komadiće, lagano ih protrljati rukama zbog oblika, i slagati ih na donji deo podloge .



Premazati glazurom.



Sada uzeti veći deo testa i iskidati ga na 4 komada.

Svaki taj komad iskidati u 25 komadića, i prstima ih oblikovati u male duguljaste loptice lagano šiljaste na jednom vrhu.

Svaki komadić zarezati makazama, slagati ih na gornji deo pripremljene podloge.

Kako radimo, tako premazujemo glazurom.

Kada smo popunili gornji deo snopa, od ostatka testa napravimo pletenicu koju nije potrebno podvlačiti sasvim ispod pripremljenog snopa vec samo podviti uz krajeve sa strane.

Ponovno premazati glazurom i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i nakon 15 minuta smanjiti na 180 stepeni pa peći jos nekih 25 minuta ili dok dobijemo zlatnu boju, a da je pogača pečena.
  • Фото-отзывы на рецепт
Вы сможете добавить фото-отзыв после того, как авторизуетесь
Ещё рождественские выпечка (хлеб, лепешки, лаваши)
Ещё выпечка (хлеб, лепешки, лаваши) английской кухни
  • Комментарии рецепта
2 фев 2014 03:32
Профиль пользователя «lakshmi / М. Анжелика»
lakshmi
М. Анжелика
Кулинар-любитель
Супер!
2 фев 2014 05:26
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca»
jacamaca
Petkovic Jaca
Хвала
2 фев 2014 09:23
Профиль пользователя «Selena / Слюсарева Елена»
Selena
Слюсарева Елена
Кулинар-любитель
2 фев 2014 13:28
Профиль пользователя «jacamaca / Petkovic Jaca»
jacamaca
Petkovic Jaca
Пуно хвала Селена
Вы сможете добавить комментарий после того, как авторизуетесь
Быстрый поиск
Название рецепта:

Главная | Новости | О сервисе | Пользовательское соглашение | Политика конфиденциальности | Регистрация пользователя | Реклама на сайте | Обратная связь
Новые рецепты | 100 лучших рецептов | Каталог рецептов
Новые кулинары | 100 лучших кулинаров | Все кулинары
Правила конкурсов | Действующие конкурсы | Прием заявок на конкурсы | Завершенные конкурсы | Центр призов


Все права защищены (c) 2009-2017
Rambler's Top100
службы мониторинга серверов